Site Logotype
Epilare

Epilarea definitiva cu laser diode SmArty cu 3 lungimi de unda

Principiul de functionare al tratamentului de epilare definitiva este fototermoliza selectiva, lumina emisa de echipamentul laser la o anumita lungime de unda este absorbita de catre melanina (pigmentul din tija firului de par) si transformata in caldura. Energia este condusa astfel catre radacina , acolo unde exista celulele germinative si se produce un fenomen de supraincalzire, distrugand aceste celule si generand astfel reducerea pilozitatii.

Ciclurile de crestere ale firelor de par sunt insa diferite, motiv pentru care este nevoie de mai multe sedinte de tratament pentru a obtine efectul dorit. Intervalul de timp intre doua sedinte poate varia de la una la trei luni sau chiar mai mult in functie de zona tratata.

Procesul de reducere permanenta a firelor de par poate dura intre 12 si 24 luni.

Sunt zone care raspund mai bine si mai repede la tratament – cum ar fi axila, zona inghinala, gambele, procentul de fire de par tratate putand atinge 80-95% si zone- cum sunt fata, bratele si coapsele, in care procentul poate fi mai mic respectiv 45-75%.

Tipologia ideala este pielea deschisa la culoare si fire de par negre, groase. Pe firul subtire, foarte deschis sau alb procedura nu va da rezultate.

Exista factori interni diversi care pot influenta eficienta si durata tratamentului, hirutism, ovare polichistice, exces de androgeni sau alte dereglari hormonale, medicale, etc.

Rezultatele apar imediat dupa prima sedinta, in primele 10-14 zile. Firele crescute se vor desprinde din piele fara a mai avea sustinere in radacina.

Cum functioneaza laserul cu trei lungimi de unda:

❓755 nm (Alexandrite) se caracterizeaza printr-o absorbtie mai puternica a melaninei, ceea ce il face potrivit pentru parul subtire si colorat. In acest fel, aceasta lungime de unda isi propune sa indeparteze parul de pe zone precum sprancenele, buza superioara etc.

❓808 nm (dioda): potrivit pentru aproape toate tipurile de par, 808 nm poate patrunde in tesuturile adipoase subcutanate, precum si dermele profunde, astfel incat sa actioneze asupra diferitelor parti ale corpului, facand indepartarea parului la orice adancime realizata intr-un mod expres si minutios

❓1064 nm (Nd:YAG): Deoarece laserul 1064 nm poseda caracteristicile absorbtiei mai scazute a melaninei, dar patrunderea mai profunda a foliculilor, ofera in principal solutii pentru culoarea inchisa a parului

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *